^Oldal tetejére

A Kölyökvárban történő friss hírekért, információkért kérlek, kattints az "AKTUÁLIS" menüpontra!

adó egy százalék
A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház támogatója egy non profit közhasznú szervezetnek, melynek neve:

KÖLYÖKVÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET  

Kérjük adója 1%-ának felajánlásával támogassa tevékenységünket!

 A felajánlott összeget A CSIPERKE CSALÁDI BÖLCSŐDE részére mozgásfejlesztő eszközök vásárlására fordítjuk!

Adószám: 19383217-1-19

                                                 Bank: K&H Bank 10404883-50504957-56511007

                                           Köszönjük!

Egyéni Képességfejlesztés

Mini Tanoda

   

Mini Tanoda

Családi Bölcsőde

ÚJ!!! Mazsola Családi Bölcsőde
Szabadhegyen a Kakashegy utcában!

Új épületünk családi házas környezetben található. Családi bölcsődénk megfelelő kialakítással,tágas udvarral,rengeteg fejlesztő játékkal és napi két irányított foglalkozással(manótorna, zenebölcsi), két új csoportba (már 20 hetes kortól) fogadjuk a gyermekeket!

A csoportokba való jelentkezés folyamatos!

Memória játék

Járműves Memória

 

Kiváló próbája a memóriának és a megfigyelésnek. 
A játék kiválóan alkalmas tárgyak, formák és képek felismerésére, a koncentráció és a logikus gondolkodás fejlesztésére. Segít a siker és kudarctűrő képesség fejlesztésében.
Ajánlott : 3 éves kortól

Társasjáték

100 db. Építőkocka

Építsen együtt a család. Segítse gyerekét a térformák megismerésében, minél izgalmasabb alakzatok összerakásában. A fa építőkocka 100 db elemet tartalmaz!

 

 

 

 

Elérhetőségeink

Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház
9028 Győr Szabadhegy Szent Imre u. 83/B
Telefon:06 96/246-310
Mobiltelefon: 06 30/571-9252

térkép

Fórum témák

  • emo
  • Hi all (1 Hozzászólások)
  • konsolidacja kredytów Sanok konsolidacja zadłużenia Łańcut jaki kredyt konsolidacyjny Tomaszów lubelski. jaki kredyt konsolidacyjny Brzozów jaki kredyt konsolidacyjny Przemyśl kredyt konsolidacyjny Mielec. kredyt na oświadczenie Brzozów pożyczka na oświadczenie Kolbuszowa pożyczka bez...
  • Kategória: Fő fórum / Ötletláda
  • Beküldte ThomasJes
  • 4 hónapja 1 hete

További témák »

Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

A Kölyökvár
Képességfejlesztő Játszóház 
a Babavilág.hu partnere

 

Jöjjön el közös rendezvényünkre!

Részletek

A mozgás fejlesztő hatásairól röviden


A mozgás a gyerekek számára nélkülözhetetlen, hatással van egész életükre, növekedésükre, semmi mással nem helyettesíthető és nem pótolható a testi és lelki fejlődésük során. Ha ez nem történik meg, korrekciót, fejlesztést kell végezni. Lényeges, hogy a harmonikus, sokoldalú fejlődés szempontjából igen érzékeny életszakaszban, megfelelő mozgástapasztalatokat gyűjtsenek a gyerekek szakmai irányítás mellett, jól felszerelt helyiségben.

A rendszeres mozgás során a gyermek tapasztalatai gazdagodnak, a gyakorlás hatására mozgása fejlődik, finomodik, pontosabbá válik. A 3 – 10 éves korosztály életében a mozgás jelentős szerepet tölt be, hiszen leginkább e tevékenység segítségével szereznek információkat környezetükről. A mozgás fejlődése elősegíti a gyermekek testi, érzelmi, értelmi és szociális fejlődését is. Tehát a megfelelő mozgásfejlesztés kihat egyes részképességek fejlődésére is.

A mozgás nagyon fontos az értelmi képességek fejlesztésében is, alapja annak.
Gyermekkorban mozgással hozhatók működésbe az érzékleteket feldolgozó agyi központok, tehát leghatékonyabb tanulási forma a mozgás. Minden egyéb tevékenységgel igyekezhetünk kiegészíteni ezt, de pótolni nem tudjuk.

Célja

a) A gyermek általános testi fejlődésének elősegítése
b) A mindennapi élet feladataihoz szükséges mozgásfejlesztés és gyakorlás
c) A helyes beszédartikulációhoz és az iskolai finommozgások fejlesztése
d) mozgás terén tapasztalható elmaradások korrigálása
e) a szabadidő változatos és hasznos eltöltésének és a sportági mozgások elsajátításához szükséges mozgások megtanulása
f) pályaválasztáshoz ill. munkavégzéshez szükséges mozgások előkészítése
g) az egészséges életmódot elősegítő szokások kialakítása


Beszélhetünk a motoros terület (output) zavarairól
A külvilágból a központi idegrendszerbe érkező ingerekre különböző válaszreakció indul. Ha ez a válaszreakció eltér az átlagostól, zavarokról, problémákról beszélünk.
Megkülönböztetjük a motoros terület és a szociális – emocionális terület válaszait.


A motoros terület válaszai – Output zavarai:

 

1. Izomtónus zavarai

Az izomtónus: segítségével vagyunk képesek különböző helyzetekben megtartani magunkat. Az izomzat többé-kevésbé erős feszültségi állapota, minden emberre sajátosan jellemző. Az izomtónus erőssége bizonyos szóródást mutat, lehet kötöttebb, lágyabb. Ha a szóródási sávon kívül helyezkedik el, már nem tekinthető normálisnak, a mozgások lefolytatásának zavarát okozza.
Az izomtónus a (1)vesztibuláris, (2)taktilis és (3)proprioceptív rendszer integrált működése, így az izomtónus zavara ezeknek a rendszereknek a zavarát is mutatja.


Kóros eltérések:

hypotónus: Túl alacsony (gyengébb) izomfeszültség, laza tónus. A mozgás fárasztó, tornán teljesítménygyengeség jelentkezik. Csökken a mozgásigény.
hypertónus: Túl magas (kötött, kemény, görcsös) izomfeszültség. Itt is csökken a mozgásigény, és tornán szintén teljesítménycsökkenés mutatkozik.

2. Nagymozgások zavarai

a) rosszul integrált reflexek – az újszülött kori reflexek nem alszanak ki, illetve nem megfelelően épülnek be az összetettebb mozgásformákba.
b) zavarok a testtartás-, állás-, és egyensúlyreakciókban A zavarok elsősorban a testtartásban, a sportban, a zenés-mozgásos játékokban mutatkoznak meg – ha meglökik a gyermeket, nem mutat stabilizációs, illetve egyensúlyi reakciót – félelmei motiválatlanná teszik a mozgásos megnyilvánulásokra

3. Finommotorika zavarai

 • ujjak, kéz, kar izomzatának területén
  Az írás komplex együttműködést követel meg. Amíg probléma áll fenn, az írás nem kezdődhet el.
 • száj izomzatának területén (ajak, szájpad, nyelv, stb) 
  Fújás, csettintés, fütyülés, táplálkozás, artikuláció zavarai. A beszédfejlődés, a hangok kiejtésében, kb. 4 éves korra fejeződik be. Az artikuláció fontos a kommunikáció fejlődésében.
 • szemkörnyéki izmok területén 
  A szem feladatai: (1) Pontra tud fixálni, (2) mozgást tud követni, (3) szökell, ugrik a tekintet.
  Zavarok: a tekintet rögzítése, követő mozgása, váltása körül – nem tud szemmel fixálni és tárgyat követni.

 

4. Cselekvéstervezés és irányításának zavarai

a.) gyengén fejlett testséma – elégtelen testtudat, bizonytalanság a test felépítése és a testfogalom körül, feltűnő eltérés az emberrajz teszt során
b.) kialakulatlan laterális dominancia – oldaliság hiánya
c.) jobb-bal differenciálása bizonytalan – nem tud különbséget tenni a relációkban
d.) test középvonalának átlépési problémái– a test középvonalától balra bal kézzel rajzol a gyermek, attól jobbra jobb kézzel, kerüli az átnyúlást
e.) gyenge bilaterális motoros koordináció (a két testfél elégtelen együttműködése - kezek-lábak diszharmonikus mozgása járás közben, nehézségek a ritmikus mozgások utánzásánál
f.) motorikus hyperaktivitás – szinte megállás nélkül, állandóan mozog a gyermek
g.) motorikus gátoltság, a mozgások végrehajtásának meglassúbbodása

A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház egy olyan hely, ahol a gyerekek játszanak, miközben észre sem veszik, hogy játékosan képességeik fejlesztése történik, miközben remekül érzik magukat. Családi napközi működési engedéllyel rendelkezünk, ahol egymás mellett, egymást kiegészítve megtalálható a Csiperke magánbölcsőde, anyukás foglalkozás, mint zenebölcsi és manótorna, valamint 2 éves kortól egyéni komplex képességfejlesztés. Nálunk hétvégenként  születésnapi zsúrok megtartására is van lehetőség, irányított foglalkozások megszervezésével. Iskolás gyermekek részére mini tanodánkban van lehetőség leckeírásra és korrepetálásra. A Kölyökvár Játszóházban szakképzett és elhivatott, gyermekszerető pedagógusok, gyógypedagógusok és gyermekfelügyelők dolgoznak. Az egyetlen olyan hely Győr városában, ahol nem csupán gyermekfelügyelet működik, hanem magánbölcsőde képességfejlesztő foglalkozásokkal, mini tanoda tanító diplomával rendelkező pedagógusokkal, és képességfejlesztő centrum gyógypedagógusokkal előzetes képességfelméréssel.