^Oldal tetejére

A Kölyökvárban történő friss hírekért, információkért kérlek, kattints az "AKTUÁLIS" menüpontra!

adó egy százalék
A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház támogatója egy non profit közhasznú szervezetnek, melynek neve:

KÖLYÖKVÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET  

Kérjük adója 1%-ának felajánlásával támogassa tevékenységünket!

 A felajánlott összeget A CSIPERKE CSALÁDI BÖLCSŐDE részére mozgásfejlesztő eszközök vásárlására fordítjuk!

Adószám: 19383217-1-19

                                                 Bank: K&H Bank 10404883-50504957-56511007

                                           Köszönjük!

Egyéni Képességfejlesztés

Mini Tanoda

   

Mini Tanoda

Családi Bölcsőde

ÚJ!!! Mazsola Családi Bölcsőde
Szabadhegyen a Kakashegy utcában!

Új épületünk családi házas környezetben található. Családi bölcsődénk megfelelő kialakítással,tágas udvarral,rengeteg fejlesztő játékkal és napi két irányított foglalkozással(manótorna, zenebölcsi), két új csoportba (már 20 hetes kortól) fogadjuk a gyermekeket!

A csoportokba való jelentkezés folyamatos!

Memória játék

Járműves Memória

 

Kiváló próbája a memóriának és a megfigyelésnek. 
A játék kiválóan alkalmas tárgyak, formák és képek felismerésére, a koncentráció és a logikus gondolkodás fejlesztésére. Segít a siker és kudarctűrő képesség fejlesztésében.
Ajánlott : 3 éves kortól

Társasjáték

100 db. Építőkocka

Építsen együtt a család. Segítse gyerekét a térformák megismerésében, minél izgalmasabb alakzatok összerakásában. A fa építőkocka 100 db elemet tartalmaz!

 

 

 

 

Elérhetőségeink

Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház
9028 Győr Szabadhegy Szent Imre u. 83/B
Telefon:06 96/246-310
Mobiltelefon: 06 30/571-9252

térkép

Fórum témák

  • emo
  • Hi all (1 Hozzászólások)
  • konsolidacja kredytów Sanok konsolidacja zadłużenia Łańcut jaki kredyt konsolidacyjny Tomaszów lubelski. jaki kredyt konsolidacyjny Brzozów jaki kredyt konsolidacyjny Przemyśl kredyt konsolidacyjny Mielec. kredyt na oświadczenie Brzozów pożyczka na oświadczenie Kolbuszowa pożyczka bez...
  • Kategória: Fő fórum / Ötletláda
  • Beküldte ThomasJes
  • 4 hónapja 1 hete

További témák »

Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

A Kölyökvár
Képességfejlesztő Játszóház 
a Babavilág.hu partnere

 

Jöjjön el közös rendezvényünkre!

Részletek

 

Fejlesztés mozgással, zenével, kutyával

 

Bár egyre több lehetőség közül válogathatnak a családok, mégis sokan vannak, akik nem tudják, hol kaphatnak hatékony

segítséget gyermekük fejlesztésével kapcsolatban.

Nem feltétlenül kell fejlesztésről beszélnünk, hogy a tanulási problémákat megelőzzük.

Mert azt biztonsággal állíthatjuk, hogy a tanulási nehézség nem csak leküzdhető, de meg is előzhető.

Csak kapkodja az ember a fejét, annyiféle fejlesztő foglalkozással és módszerrel találkozhat. Szerencsére ma már szinte minden problémára tudnak hatékony segítséget ajánlani a fejlesztő- és gyógypedagógusok, legyen szó mozgásfejlesztésről, figyelemfejlesztésről, beszédfejlesztésről.  Mint annyi minden, ezek is akkor a leghatásosabbak, ha időben felfedezik a problémát egy kisgyereknél. Mostanság az óvodai szűréseknek, a tanító néni jelzéseinek, a szülői odafigyelésnek köszönhetően ez egyre gyakrabban fordul elő. Sziliné Pápai Gyöngyi tanító-testnevelő, gyógypedagógus, a győri Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház vezetője szerint, a legtöbb szülőben megvan az igény, hogy gyermekét szakemberhez vigye, és igénye van arra is, hogy megfelelő tájékoztatást kapjon a képességfejlesztés fontosságáról.– Mint mondja, a legtöbb képesség a kisgyerekeknél játékos módszerekkel fejleszthető, de fontosabbnak tartja a megelőzést. Ő maga és gyógypedagógus kollégái, közel fél tucat különböző foglalkozáson bizonyítja ezt.

Mivel minden kisgyerek más és más, s az egyes képességek, részterületek felmérése komoly tudomány, minden esetben a képességfelmérés az első lépés. Ilyenkor kiderül, melyek egy kisgyerek erősségei, s melyek azok a területek, ahol fejlődnie kell. Ez a pedagógiai vizsgálat az alapja a fejlesztésnek, ennek nyomán ajánlja a pedagógus a megfelelő foglalkozást a kisgyereknek.   

A mozgás mindennek az alapja

Itt van rögtön a mozgás, amely minden kisgyerek természetes játékának az alapja. Sokan nem tudják, de a fejlődésé is, a mozgásfejlődésen alapul ugyanis a későbbi beszéd, a számolás, de még az írás megtanulása is. Ha kimarad vagy nem megfelelően megy végbe egy szakasz a mozgásfejlődésben – például nem kúszik vagy mászik a kisgyerek – az nagy valószínűséggel később tanulási zavarok formájában üthet vissza.

– Egyre többször találkozhatunk kisgyermekeknél ilyen jellegű problémával, de szerencsére szakszerű, játékos mozgásos foglalkozásokkal nagyon látványos eredményeket lehet elérni – mondja Sziliné Pápai Gyöngyi. – Ehhez sok mondókát használunk, amelyek már a ritmusukkal is segítenek, s persze ott vannak a speciális, mozgásfejlesztő eszközök is. A színes, vidám kellékek, mint a gimnasztikai labda, az egyensúlyozó henger, -libikóka, és -tölcsér, a mászólétra, a lépegetőkövek vagy a zsákhinta már önmagukban is kedvet csinálnak a gyerekeknek a mozgáshoz, s nagyon sokat segítenek. S nemcsak azoknak, akiknek valamilyen területen elmaradásuk van, hanem egyszerűen csak a felesleges energiák levezetésénél, aminek bizony sok anyuka örül...   

 A kutya segít

Egy egyedülálló terápiát is megismertet velünk a Kölyökvár vezetője: a kutyás terápia még nem igazán elterjedt hazánkban, pedig sokféle probléma esetén jelenthet hatékony segítséget. A módszer egyik „főszereplője” egy speciálisan képzett terápiás kutya – esetünkben egy kedves labrador, Liza –, aki valójában a gyógypedagógus „jobbkeze”.

– Sokan mondják, hogy „de hát kutya az otthon is van”, de természetesen ez messze nem ugyanaz. Egy végtelenül türelmes és okos terápiás kutya valójában egy jó értelemben vett „eszköz” a fejlesztéshez, amely a szakember tudását közvetíti, a munkáját segíti. Sokszor a négylábú segítsége, az általa nyújtott motiváció kell a mozgás– vagy beszédfejlődéshez. Van olyan kisgyerek, aki csak akkor kezd el mászni, ha az előtte az akadályokon átkúszó kutyát követheti, s akad olyan is, amely a kutya jelenlétében szólal meg először – sorolja a példákat Gyöngyi. Hasonlóan jótékony hatással van a gyerekekre a terápiás ló is, „aki” 5 éves kortól segíti a kicsiket a fejlődésben. Elsősorban pszichés problémák, kommunikációs, tanulási és/vagy viselkedészavarok esetén hatásos, de az állattal való szoros kapcsolat segít az olyan személyiségjegyek fejlesztésében is, mint a felelősségtudat vagy az önfegyelem.

Erősödik a szülő-gyerek kapcsolat

Az egyik legnépszerűbb foglalkozás kisgyerekeknek manapság a zenebölcsi, amely ugyan nem a hagyományos értelemben vett fejlesztő foglalkozás, mégis jót tesz – mamának, babának egyaránt. Leginkább a közeg miatt, az anyukák ugyanis kimozdulhatnak, aktívan kikapcsolódhatnak a babával, s ezáltal a kettőjük közti kapcsolat is erősödik. A köztudottan áldásos hatású zene, a közös éneklés, a mozgással kiegészített mondókázás persze fejleszt is, elősegíti a helyes beszédfejlődést, a mozgást.

Számos probléma a kisgyerek fejlődésében akkor derül ki, amikor a kisgyerek iskolába megy. Sziliné Pápai Gyöngyi szerint az óvoda és az iskola közötti átmenet problémáinak megelőzésében, leküzdésében segíthetnek az iskolaelőkészítő foglalkozások, amelyek az iskolához szükséges készségek erősítésére helyezik a hangsúlyt. Ilyen a logikus gondolkozás, a szövegértés, a megfelelő szókincs, a figyelem- és emlékezetfejlesztés; ezek megfelelő fejlesztésének köszönhetően a gyermek az iskolába lépéskor könnyebben veszi az akadályokat, könnyebben alkalmazkodik az új elvárásokhoz.

 

Győrpressz 2011. szeptember 22.

A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház egy olyan hely, ahol a gyerekek játszanak, miközben észre sem veszik, hogy játékosan képességeik fejlesztése történik, miközben remekül érzik magukat. Családi napközi működési engedéllyel rendelkezünk, ahol egymás mellett, egymást kiegészítve megtalálható a Csiperke magánbölcsőde, anyukás foglalkozás, mint zenebölcsi és manótorna, valamint 2 éves kortól egyéni komplex képességfejlesztés. Nálunk hétvégenként  születésnapi zsúrok megtartására is van lehetőség, irányított foglalkozások megszervezésével. Iskolás gyermekek részére mini tanodánkban van lehetőség leckeírásra és korrepetálásra. A Kölyökvár Játszóházban szakképzett és elhivatott, gyermekszerető pedagógusok, gyógypedagógusok és gyermekfelügyelők dolgoznak. Az egyetlen olyan hely Győr városában, ahol nem csupán gyermekfelügyelet működik, hanem magánbölcsőde képességfejlesztő foglalkozásokkal, mini tanoda tanító diplomával rendelkező pedagógusokkal, és képességfejlesztő centrum gyógypedagógusokkal előzetes képességfelméréssel.