^Oldal tetejére

A Kölyökvárban történő friss hírekért, információkért kérlek, kattints az "AKTUÁLIS" menüpontra!

adó egy százalék
A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház támogatója egy non profit közhasznú szervezetnek, melynek neve:

KÖLYÖKVÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET  

Kérjük adója 1%-ának felajánlásával támogassa tevékenységünket!

 A felajánlott összeget A CSIPERKE CSALÁDI BÖLCSŐDE részére mozgásfejlesztő eszközök vásárlására fordítjuk!

Adószám: 19383217-1-19

                                                 Bank: K&H Bank 10404883-50504957-56511007

                                           Köszönjük!

Egyéni Képességfejlesztés

Mini Tanoda

   

Mini Tanoda

Családi Bölcsőde

ÚJ!!! Mazsola Családi Bölcsőde
Szabadhegyen a Kakashegy utcában!

Új épületünk családi házas környezetben található. Családi bölcsődénk megfelelő kialakítással,tágas udvarral,rengeteg fejlesztő játékkal és napi két irányított foglalkozással(manótorna, zenebölcsi), két új csoportba (már 20 hetes kortól) fogadjuk a gyermekeket!

A csoportokba való jelentkezés folyamatos!

Memória játék

Járműves Memória

 

Kiváló próbája a memóriának és a megfigyelésnek. 
A játék kiválóan alkalmas tárgyak, formák és képek felismerésére, a koncentráció és a logikus gondolkodás fejlesztésére. Segít a siker és kudarctűrő képesség fejlesztésében.
Ajánlott : 3 éves kortól

Társasjáték

100 db. Építőkocka

Építsen együtt a család. Segítse gyerekét a térformák megismerésében, minél izgalmasabb alakzatok összerakásában. A fa építőkocka 100 db elemet tartalmaz!

 

 

 

 

Elérhetőségeink

Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház
9028 Győr Szabadhegy Szent Imre u. 83/B
Telefon:06 96/246-310
Mobiltelefon: 06 30/571-9252

térkép

Fórum témák

  • emo
  • Hi all (1 Hozzászólások)
  • konsolidacja kredytów Sanok konsolidacja zadłużenia Łańcut jaki kredyt konsolidacyjny Tomaszów lubelski. jaki kredyt konsolidacyjny Brzozów jaki kredyt konsolidacyjny Przemyśl kredyt konsolidacyjny Mielec. kredyt na oświadczenie Brzozów pożyczka na oświadczenie Kolbuszowa pożyczka bez...
  • Kategória: Fő fórum / Ötletláda
  • Beküldte ThomasJes
  • 4 hónapja 1 hete

További témák »

Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

A Kölyökvár
Képességfejlesztő Játszóház 
a Babavilág.hu partnere

 

Jöjjön el közös rendezvényünkre!

Részletek

Megoldás zenével, beszélgetéssel

Mit játsszak a kisbabámmal? Hogyan tölthetjük el hasznosan, szórakoztatóan együtt az időt? Kihez forduljak a kérdéseimmel, problémáimmal? Sok kismamában felmerülnek ezek a kérdések.

Ki ne látott volna már a zene ritmusára ütemesen táncikáló kisgyereket, vagy egy-egy kedves dallam hallatán kacarászó babát? A kisbabával vele születik a zene iránti fogékonyság, ami azoknak a hang-, ritmus- és mozgáshatásoknak köszönhető, amelyek korábban az anyaméhben érték. Minél korábban találkozik a zenével, annál jobb lesz a tanulási készsége. A zene már az egészen pici babák számára élményt jelent – nem véletlen, hogy a győri Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház egyik legnépszerűbb foglalkozása a Zenebölcsi. Ide azokat az 0-3 év közötti gyerekeket és szüleiket várják, akik szeretnek énekelni, mondókákat tanulni, és nem riadnak vissza egy kis zenés mozgástól sem. A mondókákhoz és gyerekdalokhoz olyan ritmushangszereket válogattak össze a szakemberek, amelyek az apró babakezekben is elférnek, örömöt okozva az apróságoknak.

 – A legtöbb apróságon látszik, hogy szórakoztatja, ha beszélnek hozzá, és jó érzéssel tölti el az emberi hang dallama. A gyerekdalokkal, egyszerű versikékkel pedig a mindennapi rutint is élvezetesebbé tehetjük a baba számára, hiszen ez tulajdonképpen játék a nyelv hangjaival – mondja Sziliné Pápai Gyöngyi, a Kölyökvár vezetője.

Míg a zenebölcsi foglalkozásai az apróságok, az utánuk következő Kölyökvár Kismama Klub az anyukák számára jelenthet élményt, a közös mondókázás és éneklés után ugyanis – amíg a babák szabadon játszanak – az anyukák megoszthatják egymással élményeiket, gondjaikat, tapasztalataikat. A kötetlen beszélgetés mellett minden alkalommal egy meghatározott téma kerül terítékre, gyakran szakértő vendég előadásában, akinek természetesen a kismamák is feltehetik kérdéseiket. A kötetlen beszélgetéseken védőnők, gyógypedagógusok, pszichológusok, masszőrök, jóga tanító szakemberek állnak rendelkezésre.

A Kölyökvár Kismama Klub első alkalommal, október 27-én csütörtökön 11 órától várja az érdeklődő édesanyákat, ezt követően minden csütörtökön ingyenes tanácsadás, előadás, beszélgetés keretén belül tölthetünk el egy kellemes órát a kismamákkal.

Néhány téma a tervezettek közül:

Miért pont hordozókendő?

Sok és sokféle hordozóeszközt lehet kapni szerte a világon: egyik csillogóbb és modernebb, mint a másik. Joggal kérdezheti bárki, hogy miért pont a hordozókendő?
A kendő a legősibb hordozóeszköz, nem véletlenül: egyszerű és nagyszerű, egyszerűségében tökéletes. Avatatlan szemnek csak egy túlméretezett anyagdarab, de ha tudod a módját, hogyan használd, igazi kincs. Mindent tud: elöl, csípőn és háton hordozni, mindegyiket többféle pozícióban, alkalmazkodik minden élethelyzethez, minden alkatú hordozóhoz és kisbabához alkalmazkodik, mindenki meg tudja találni a számára legmegfelelőbb kötést.

Baba jelbeszéd

A babák már jóval a beszéd megjelenése előtt önálló akarattal rendelkeznek, melyet nem mindig könnyű a szülőnek megérteni. A baba jelbeszéd az ösztönösen használt gesztusokra és jelekre épülő, beszéd-, kommunikáció-, és személyiségfejlesztő módszer. Játékos formában, könnyen elsajátítható babának és mamának. Minőségi együtt töltött időt, könnyebb megértést biztosít, ez által is szorosabbá téve a baba-szülő kapcsolatát.

Szoptatási tanácsadás

Hogyan a legjobb szoptatni, meddig kapjon a baba csak anyatejet? Mit adjak, amikor már mással is kínálom? Kell fejni, vagy nem? Honnan tudom, hogy eleget eszik-e? Adjak neki cumit? Normális, hogy ennyit sír? Mikor és hogyan válasszam el? Rengeteg kérdés merül fel a kismamákban a szoptatással kapcsolatban – még akkor is, ha minden zökkenőmentesen megy. Ilyen és hasonló kérdésekben segítenek az anyukáknak, s a várandós kismamákat is szívesen fogadják, ha szeretnének felkészülni a szoptatásra.

Nevelési tanácsadás

A gyerekneveléssel, gondozással kapcsolatos kérdésekben nehéz tájékozódni, hiszen számos nézet, könyv és eszköz forog közkézen. Mi az ami éppen személyiségednek, értékeidnek, szemléletednek megfelelő? Szeretnéd fölkutatni a babával kapcsolatban fölmerült problémák okait? Miért nem alszik? Miért nem eszik? Miért nem szobatiszta még? Miért ilyen félős, miért ilyen aktív? Menjen-e bölcsibe? Kire bízzam, amíg nem vagyok vele? Nem árt-e, ha beengedem a szülői ágyba? Megbüntessem, vagy inkább hagyjam rá?
Konfliktusok adódnak a családban? Nem egyeznek nevelési elvek? Folyamatos a feszültség, a terhek már nem viselhetők? Babát vársz, de úgy érzed, még nem készültél fel eléggé? Jön a kistestvér, nem tudod, hogyan kezeld majd az új helyzetet? Sok a felmerülő kérdés, de van válasz mindenre!

Babamasszázs

A szakorvosok bátorítják a szülőket erre a mindennapi „szertartásra”, mert a gyermek ezáltal megismeri teste korlátait, és rájön arra is, hogy az jó érzések forrása is lehet. A masszírozás elsődleges „jótéteménye” mégis érzelmi jellegű: erősíti a ragaszkodásta baba és a szülő között. A vérkeringés, az emésztőrendszer stimulálása pedig jót tesz a baba egészségének. A test zónái szerint más és más fajta jótékony hatás érhető el, a masszázs relaxációs hatása erősíti az immunrendszert, elősegíti a még kialakulatlan idegsejtek fejlődését.

A Kölyökvár Kismama klub mindenki számára látogatható, csupán regisztrálni kell, és vendégül látunk egy kötetlen beszélgetésre, egy kis pogácsával, frissítővel, teával családiasabbá téve a beszélgetéseket, minden csütörtökön 11-12 óráig.


További információ kérhető a Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóházban:

9028 Győr, Szabadhegy Szent Imre u. 83/B,

Telefon: 06 96/246-310,

Mobil: 06 30/571-9252.

 

Győrpressz, 2011. október 20.

 

„Mama, ez a legjobb, amikor így ülünk: így, egymás ölében”
(Juli, négy éves)

 

 

Anyának lenni nem fenékig tejfel. Mégis olyan jó!


Na, most, hogy is van ez? Milyen, amikor reggel hozzád bújnak? És, amikor egymást védik? Amikor egymást tanítják? Milyen, amikor átéled, hogy már maguk is meg tudják oldani a felmerülő problémákat?
És milyen, amikor éjjel bújnak hozzád, és képtelen vagy kialudni magad? Ha marják egymást álló nap? Ha csúfolódnak? Ha akkor is segítséget kérnek, amikor nem kéne? Ha nincs egy szabad perced sem?

Erről és sok minden másról is beszélgetünk, tanácsot adunk, vagy szakértők előadását hallgathatjuk meg

 

További témáink:

 • táplálkozás,elválasztás
 • fogzás,fogváltás,fogápolás
 • játék szerepe, játékválsztásról
 • védőoltásokról
 • immunerősítés /homeopatia/
 • beszédfejlődés
 • otthoni balesetek, megelőzés, elsősegélynyújtás
 • altatás, alvás, alvásproblémák
 • utazás gyermekkel
 • szobatisztaságról
 • anya-gyerek kapcsolat, testvér, féltékenység
 • Iskolaérettség, az iskolaérettség kritériumai
 • Fejlődési rendellenességek, eltérő fejlődés jelei
 • Tanulási zavarok
 • Állatasszisztált terápia jótékony hatása (lovas terápia, kutyás terápia)
 • Kismama jóga
 • Ki a dúla?
 • Babaúszás
 • Stressz oldás csoportterápiával, BOLDOGSÁG ISKOLA
 • Kineziológia, természetgyógyászat - hogyan gyógyítsuk önmagunkat?
 • Idegen nyelvek kisgyermekkorban, bemutatkozik a Kids Clubs angol nyelviskola 2 éves kortól

 

Szeretettel várunk minden érdeklődő kismamát, és anyukát!

 

Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház pedagógusai

 

 

 

A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház egy olyan hely, ahol a gyerekek játszanak, miközben észre sem veszik, hogy játékosan képességeik fejlesztése történik, miközben remekül érzik magukat. Családi napközi működési engedéllyel rendelkezünk, ahol egymás mellett, egymást kiegészítve megtalálható a Csiperke magánbölcsőde, anyukás foglalkozás, mint zenebölcsi és manótorna, valamint 2 éves kortól egyéni komplex képességfejlesztés. Nálunk hétvégenként  születésnapi zsúrok megtartására is van lehetőség, irányított foglalkozások megszervezésével. Iskolás gyermekek részére mini tanodánkban van lehetőség leckeírásra és korrepetálásra. A Kölyökvár Játszóházban szakképzett és elhivatott, gyermekszerető pedagógusok, gyógypedagógusok és gyermekfelügyelők dolgoznak. Az egyetlen olyan hely Győr városában, ahol nem csupán gyermekfelügyelet működik, hanem magánbölcsőde képességfejlesztő foglalkozásokkal, mini tanoda tanító diplomával rendelkező pedagógusokkal, és képességfejlesztő centrum gyógypedagógusokkal előzetes képességfelméréssel.