^Oldal tetejére

A Kölyökvárban történő friss hírekért, információkért kérlek, kattints az "AKTUÁLIS" menüpontra!

adó egy százalék
A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház támogatója egy non profit közhasznú szervezetnek, melynek neve:

KÖLYÖKVÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET  

Kérjük adója 1%-ának felajánlásával támogassa tevékenységünket!

 A felajánlott összeget A CSIPERKE CSALÁDI BÖLCSŐDE részére mozgásfejlesztő eszközök vásárlására fordítjuk!

Adószám: 19383217-1-19

                                                 Bank: K&H Bank 10404883-50504957-56511007

                                           Köszönjük!

Egyéni Képességfejlesztés

Mini Tanoda

   

Mini Tanoda

Családi Bölcsőde

ÚJ!!! Mazsola Családi Bölcsőde
Szabadhegyen a Kakashegy utcában!

Új épületünk családi házas környezetben található. Családi bölcsődénk megfelelő kialakítással,tágas udvarral,rengeteg fejlesztő játékkal és napi két irányított foglalkozással(manótorna, zenebölcsi), két új csoportba (már 20 hetes kortól) fogadjuk a gyermekeket!

A csoportokba való jelentkezés folyamatos!

Memória játék

Járműves Memória

 

Kiváló próbája a memóriának és a megfigyelésnek. 
A játék kiválóan alkalmas tárgyak, formák és képek felismerésére, a koncentráció és a logikus gondolkodás fejlesztésére. Segít a siker és kudarctűrő képesség fejlesztésében.
Ajánlott : 3 éves kortól

Társasjáték

100 db. Építőkocka

Építsen együtt a család. Segítse gyerekét a térformák megismerésében, minél izgalmasabb alakzatok összerakásában. A fa építőkocka 100 db elemet tartalmaz!

 

 

 

 

Elérhetőségeink

Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház
9028 Győr Szabadhegy Szent Imre u. 83/B
Telefon:06 96/246-310
Mobiltelefon: 06 30/571-9252

térkép

Fórum témák

  • emo
  • Hi all (1 Hozzászólások)
  • konsolidacja kredytów Sanok konsolidacja zadłużenia Łańcut jaki kredyt konsolidacyjny Tomaszów lubelski. jaki kredyt konsolidacyjny Brzozów jaki kredyt konsolidacyjny Przemyśl kredyt konsolidacyjny Mielec. kredyt na oświadczenie Brzozów pożyczka na oświadczenie Kolbuszowa pożyczka bez...
  • Kategória: Fő fórum / Ötletláda
  • Beküldte ThomasJes
  • 4 hónapja 1 hete

További témák »

Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

A Kölyökvár
Képességfejlesztő Játszóház 
a Babavilág.hu partnere

 

Jöjjön el közös rendezvényünkre!

Részletek

KUTYÁS TERÁPIA, MINT (GYÓGY)PEDAGÓGIAI MÓDSZER

 

A terápiás kutyák alkalmazása kezd egyre jobban elterjedni az országban. Számtalan tudományos tanulmány és felmérés bizonyítja a kutyák pozitív hatásait a fejlesztő foglalkozások folyamán. A gyermekek úgy dolgoznak, hogy nem érzik feladathelyzetben magukat, több a sikerélményük, nem szorongnak, az állat jelenlétének köszönhetően jól motiváltak, és magabiztosabbakká válnak. A terápia folyamán sokkal magasabb a motivációs szintjük a kutya jelenlétében, így kedvvel, örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, szívesebben végeznek feladatokat, melyeket játéknak tekintik, a kutyával való játéknak.

Nem szabad összetéveszteni a terápiás-kutyát az otthoni házőrzővel!
A velünk dolgozó terápiás állatokat elsősorban az jellemzi, hogy sikeresen teljesítették a terápiás vizsgákat, teszteket, melyről bizonyítványt kaptak, illetve az állatorvosi előírásokat betartották, a kötelező egészségügyi vizsgálatokat elvégezték rajtuk.

Kutya

A kutyáknak megbízhatóan kell teljesíteniük az alapengedelmességi és fegyelmező feladatokat, ezen kívül tudnak trükköket, mely a foglalkozásba beépíthető. Nem mutatnak agressziót semmilyen helyzetben, sem állatokkal, sem emberrel szemben. A kutyáknak más állatok jelenlétében ha kell dolgozniuk, a figyelmük nem terelődik el, még váratlan helyzetben sem.
Fontos követelmény, hogy a velünk dolgozó kutyusok barátságosak, érdeklődők, kezdeményezők és együttműködők. Keresi a kapcsolatot a velük dolgozó emberekkel, elfogadják a kapott érintéseket, simogatást, ölelőst, és teljesítik az idegentől kapott utasításokat is.
Nagyon fontos, hogy gazdájával kiemelkedően jó a kapcsolata, aki minden körülmények között kontrollja alatt tartja a kutyáját, aki nagyon szívese dolgozik idegenekkel is.

 

A kutyás terápia alkalmazási területei:

 • sajátos nevelési igényű gyermekeknél,
 • tanulásban akadályozott gyermekeknél,
 • mozgásban akadályozott gyermekeknél,
 • megkésett beszédfejlődés, beszéd-, nyelvi-, és kommunikációs zavarral küzdő, vagy beszédben akadályozott gyermekek fejlesztése esetén (logopédiás terápia állatasszisztált fejlesztéssel),
 • súlyosan vagy halmozottan sérült gyermekek fejlesztése esetén,
 • autista, vagy autisztikus tüneteket mutató gyermekek korai fejlesztése esetén,
 • tanulási zavarral küzdő gyermekeknél (diszlexia, diszgráfia),
 • hiperaktív, vagy fokozott mozgásigényű gyermekek fejlesztése esetén,
 • antiszociális, magatartászavar, vagy beilleszkedési problémákkal küzdő gyermek fejlesztése esetén (érzelem, empátia, szociális készségek fejlesztése)
 • nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek szocializációjának elősegítése

 

A kutyás terápiákon alkalmazható fejlesztés fő területei:

 • motoros és orientációs képességek (testtudat kialakítása, alapmozgások és egyensúlyérzék fejlesztése, téri tájékozódás fejlesztése, finommotorika),
 • kognitív (megismerő) funkciók fejlesztése (érzékelés, észlelés, figyelem, emlékezet, gondolkodás fejlesztése),
 • beszédfejlesztés, beszédmegindítás, artikuláció, logopédiai fejlesztés (fúvó, szívó, légző-gyakorlatok, artikulációs izmok erősítése)
 • szociális készségek.

A kiképzett kutyával való játék, a foglalkozás, sokféle mozgása ad lehetőséget, melyet gyógypedagógus irányítása mellett a kutyafelvezető (gazdi) jelenlétével a gyermek a kutyával együtt, vagy a kutya bemutatása után, szinte után-mozgással végzi a feladatokat, mely örömet okoz a kutyának és a gyermeknek egyaránt.

Ezáltal célzottan fejleszthető a mozgáskoordináció, az egyensúlyérzék, az izomerő, a nagymozgások, a taktilis és kinesztétikus készségek, szem kéz koordináció, szem láb koordináció, a térbeli és síkbeli tájékozódás, a saját testen való tájékozódás, a testséma, az önmagunkhoz való viszonyítás képessége, mely által jobban tudunk tájékozódni.
A kutyával való közvetlen érintkezés stressz-csökkentő hatása révén, csökken a vérmérséklet, a vérnyomás, a szívfrekvencia, a légzés és a pulzusszám, így oldottabb és a nyugodtabb állapotba kerül a gyermek. A görcsös izmok ellazulnak, a figyelem fejlődik.
A gyermek és az állat között kialakuló kölcsönös elfogadás, feltétel nélküli szeretet, egymásra figyelés, együttes játék hozzájárul a biztonságérzet, az önbizalom, az empátia kialakulásához, valamint kötődés, nyitottság, pozitív attitűdök alakulnak ki a gyermekben. Fejlődik a kifejezőkészsége, meta-kognitív képessége, nonverbális eszköztára, toleranciája, konfliktustűrő képessége, mely által érzelmei láthatóvá válnak, a gyermek megnyílik a világ felé, boldogsághormonok alakulnak ki, ami örömérzetet, szorongáscsökkentést ellazulás okoznak.

 

kutya

 

Az álla-asszisztált foglalkozásokon a gyermek rövid és hosszú-távú emlékezete, figyelmének minősége és terjedelme, valamit tartóssága a terápia során folyamatosan fejlődik.
A folyamatos kommunikáció során a beszédfejlesztés és beszédindítás aktiválása a cél, mely során új ismeretek, készségek, és képességek alakulnak ki.

 

A terápia során célzottan is lehet fejlesztést végezni, melynek felmérése a gyógypedagógussal történő anamnézis felvétele után egyéni fejlesztés megtervezésével valósul meg.

 

Kutyák, gyerekek

 

Ha érdekli a kutyás terápia, vagy csak meg szeretne nézni egy terápiás foglalkozást, és további kérdései vannak kérjük vegye fel a kapcsolatot a

KÖLYÖKVÁR KÉPESSÉGFEJLESZTŐ JÁTSZÓHÁZ elérhetőségeink valamelyikén.

Vagy keresse,
Sziliné Pápai Gyöngyi
tanító-testnevelő, gyógypedagógust a terápia vezetőjét.

 

 

 

 

A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház egy olyan hely, ahol a gyerekek játszanak, miközben észre sem veszik, hogy játékosan képességeik fejlesztése történik, miközben remekül érzik magukat. Családi napközi működési engedéllyel rendelkezünk, ahol egymás mellett, egymást kiegészítve megtalálható a Csiperke magánbölcsőde, anyukás foglalkozás, mint zenebölcsi és manótorna, valamint 2 éves kortól egyéni komplex képességfejlesztés. Nálunk hétvégenként  születésnapi zsúrok megtartására is van lehetőség, irányított foglalkozások megszervezésével. Iskolás gyermekek részére mini tanodánkban van lehetőség leckeírásra és korrepetálásra. A Kölyökvár Játszóházban szakképzett és elhivatott, gyermekszerető pedagógusok, gyógypedagógusok és gyermekfelügyelők dolgoznak. Az egyetlen olyan hely Győr városában, ahol nem csupán gyermekfelügyelet működik, hanem magánbölcsőde képességfejlesztő foglalkozásokkal, mini tanoda tanító diplomával rendelkező pedagógusokkal, és képességfejlesztő centrum gyógypedagógusokkal előzetes képességfelméréssel.